Tortilla – ”Spansk omelet”

Printer venlig version
Tortilla – ”Spansk omelet”

Beskrivelse

Dette er en af de mest klassiske tapa. Den traditionelle version indeholder kun æg, kartofler, salt og oliven olie, men i opskriften nedenfor har vi endvidere valgt at tilføje lidt løg og hvidløg for at give omeletten noget mere smag. Vil du have endnu mere smag kan du prøve at tilføje lidt chorizo pølse.

Ingredienser

3 Kartofler (skåret i ca. 1 cm store tern)
1 Løg (finthakket)
3 Æg (store)
1fedHvidløg (finthakket)
5spskOlivenolie
1⁄2dlMælk (eller efter behov)
1drysSalt og peber (efter smag)
  Chorizo (valgfrit - efter smag)
Til
Personer
Tilberedning30 minutter
KategorierVegetar tapas Klassiske tapas

Fremgangsmåde

1. Varm olien ved medium høj varme i en mellemstor sauterpande.

2. Tilsæt løg og hvidløg.

3. Når løgene er gennemsigtige tilsættes kartoflerne. Varm over medium varme til kartoflerne er gennemstegte.

4. Fjern løg og kartofler fra panden.

5. I en mellemstor skål blandes æg, salt og mælk. Tilsæt derefter kartofler og løg til blandingen.

6. Hæld hele blandingen tilbage i sauterpanden og fordel den jævnt.

7. Steg ved medium varme til ægget er næsten fast.

8. Brug en stor tallerken til at vende omeletten og steg den færdig på den anden side.

9. Lad den afkøle en smule før servering.