Tapas - en introduktion

Printer venlig version
Tapas

Tapas er navnet på en lang række appetizers, snacks og småretter, der har sit fundament i det spanske køkken. På det seneste er tapas vokset i popularitet i Danmark – måske først og fremmest fordi danskerne har fundet ud af tapaens vidtrækkende anvendelsesmuligheder. Tapas kan være alt fra en enkel ledsager sammen med et glas vin eller en øl på den lokale tapas-bar til en kompleks og kreativ gourmetoplevelse.

Et spansk fænomen

Hovedreglen er dog at tapas skal have en forbindelse til det spanske køkken. Med tapaens stigende popularitet ser man også flere og flere eksempler på at danske restauranter, barer og caféer bruger begrebet mere eller mindre i flæng. Fx har jeg netop været på en café der reklamerede med tyrkiske tapas. Dette er en udvanding af begrebet, da der ikke findes tyrkiske tapas. Tapas er og bliver et spansk fænomen!

Tapasopskrifter.dk

Her på Tapasopskrifter.dk vil vi, som domænenavnet mere end antyder, bringe en lang række opskrifter på tapas. Vi vil tage udgangspunkt i de traditionelle og oprindelige tapas, men har samtidig en ambition om også at præsentere nogle af de mere innovative og moderne serveringer. Tapas er nemlig ikke statisk. Dette underbygger topkokke over hele verden – og naturligvis især i Spanien, der konstant viderefører og nytænker tapas-kulturen helt op på Michelin-stjerne niveau.

Tapasopskrifter.dk er dog mere end opskrifter. Vi er også en guide til alt det der ligger omkring selve tilberedningen: Tapaens historie og traditioner, tapasrestauranter og -barer i Danmark og udlandet, spanske råvarer og vine osv. Vi håber I kan lide vores hjemmeside og har lyst til at bidrage med kommentarer og meninger.

Velkommen til Tapasopskrifter.dk!