Pollo al Ajillo – ”Kylling og hvidløg”

Printer venlig version
Pollo al Ajillo – ”Kylling og hvidløg”

Beskrivelse

En klassisk og velsmagende tapas ret, som er særdeles let at lave!

Ingredienser

500gRensede kyllingelår og/eller -vinger
1 1⁄2dlTør hvidvin
8fedHvidløg
  Olivenolie (til stegning og bagning)
1drysTørret timian, salt og peber (efter smag)
Til
Personer
Tilberedning45 minutter
KategorierTapas med fjerkræ Klassiske tapas

Fremgangsmåde

1. Start med at lave et par ridser i kyllingen og placer den i en skål med hvidvin, salt og peber samt 1 fed fint hakket hvidløg. Sæt marinaden i køleskabet i 30 minutter.

2. Forvarm ovnen til 190° C.

3. Skræl de resterende hvidløg og skær dem i halve og placer dem i 4 små fade (eller alternativt et stort fad). Stænk hvidløget med lidt hvidvin og olivenolie efter behag. Tilsæt timian, salt og peber og steg blandingen i ca. 10 minutter i den varme ovn.

4. I mellemtiden varmes lidt olivenolie på en pande. Tilsæt kylling og 1 fed hakket hvidløg (kassér den overskydende marinade). Steg kyllingen ca. 5-7 minutter på hver side til den er gennemstegt.

5. Tag hvidløgene ud af ovnen, tilsæt kyllingen og sæt retten tilbage i ovnen i ca. 5 minutter.