Tapas opskrifter

Albondiga - ”Spanske kødboller”

Albondiga - ”Spanske kødboller”

Endnu en klassisk spansk tapasopskrift. Der er cirka ligeså mange opskrifter på spanske kødboller som der er spaniere, så improvisation i forhold til nærværende opskrift er absolut tilladt!

Almejas Vino Blanco – ”muslinger i hvidvinssauce”

Almejas Vino Blanco – ”muslinger i hvidvinssauce”

Dette er den spanske version af de klassiske hvidvinsdampede muslinger

Almendras – ”Ristede mandler”

Almendras – ”Ristede mandler”

Almendras eller ristede mandler er en almindelig snack, der findes på de fleste barer, restauranter og caféer i Spanien. Man kan også beskrive den som en ”pre-tapa”. Smagen er lækkert røget og passer godt sammen med en håndfuld spanske oliven og en kold cana (fadøl).

Berenjenas Rellenas – ”Fyldt aubergine”

Berenjenas Rellenas – ”Fyldt aubergine”

Berenjenas Rellenas – ”Fyldt aubergine” er en traditionel spansk hverdagstapas. Fyldte auberginer ses med mange forskellige slags fyld. Retten kan anvendes både som forret og som en del af et større tapasmåltid.

Bunuelos de Bacalao – ”Spanske æbleskiver med torsk”

Bunuelos de Bacalao – ”Spanske æbleskiver med torsk”

Æbleskiver er ligeså almindelige i Spanien året rundt, som de er i Danmark i forbindelse med gløgg, flormelis og jordbærsyltetøj omkring juletid. De kan være delikate og søde og i den forbindelse anvendes som en dessert eller de kan være salte, som denne opskrift, der er lavet med torsk, er et eksempel på

Bunuelos de Queso – ”Oste æbleskiver”

Bunuelos de Queso – ”Oste æbleskiver”

Bunuelos de Queso er lette og luftige madæbleskiver med ost – dvs. de tilhører det salte køkken. Man kan lave disse tapas med mange forskellige ostetyper, men skal det være helt rigtigt ”bør” man bruge en spansk ost som fx en lagret Manchego

Calamares a la Romana – ”Dybstegte blæksprutter”

Calamares a la Romana – ”Dybstegte blæksprutter”

De fleste kender disse dybstegte blæksprutter fra det asiatiske køkken, men det er også en ret man kan finde på stort set alle tapasbarer. Spanierne har deres helt egen simple måde at fremstille denne tapas snack på.

Croquetas con Jamón – ”Skinke croquetter”

Croquetas con Jamón – ”Skinke croquetter”

Til denne opskrift er der blevet tilføjet revet Manchego ost for at fremhæve smagen. Manchego forhandles i de fleste velassorterede supermarkeder og specialbutikker, men kan du ikke få fat på en, kan den undlades, da den ikke figurerer i de traditionelle spanske opskrifter.

Empanadas

Empanadas

Empanadas er en slags kager der traditionelt er fyldt med en blanding af grøntsager, tun eller kød. Selvom disse er de klassiske fyldninger, kan du dog stort set fylde dem med hvad du har lyst til! Man vælger desuden selv om man vil lave sine empanadas i små mundrette størrelser eller større som en lille pizza. Begge dele er lige almindelige i Spanien.

Ensalada de Melon Chorizo y Alcachofa

Ensalada de Melon Chorizo y Alcachofa

Umiddelbart kan det virke som en mærkelig kombination: Melon, chorizo og artiskok! Tag ikke fejl. Disse råvarer giver en herlig sur/sød salat, der er perfekt på en varm sommerdag.