Magra con Tomate – ”Gris i tomat og grøn pebersauce”

Printer venlig version
Magra con Tomate – ”Gris i tomat og grøn pebersauce”

Beskrivelse

Denne tapas stammer fra den sydøst spanske provins Murcia, hvor den er meget udbredt. I Spanien serveres retten som regel i et lille lerfad, hvor den enten spises direkte fra skålen eller smøres oven på en skive frisk brød.

Ingredienser

1 Stor kotelet (skåret i meget små tern)
1dåseFlåede, hakkede tomater
1 Brændt, rød peber (finthakket)
1 Lille, grøn peber (finthakket)
1 Lille løg (finthakket)
2fedHvidløg (finthakkede)
2spskTør hvidvin
1tskSød paprika
2spskOlivenolie
1drysSalt og peber (efter smag)
Til
Personer
Tilberedning45 minutter
KategorierTapas med kød Klassiske tapas

Fremgangsmåde

1. Varm olien i en lille stegepande og steg svinekødet til det er næsten gennemstegt. Fjern svinekødet, men lad olien blive tilbage.

2. Tilsæt hvidvin, løg, hvidløg og grøn peber og steg til grøntsagerne er bløde.

3. I en lille gryde tilsættes de flåede hakkede tomater sammen med brændt rød peber, paprika, salt og peber. Kog saucen i ca. 15 minutter.

4. Hæld grøntsager og svinekød i saucen og lad den simre ved svag varme i 10-15 minutter.

5. Server retten i et lille lerfad med brød som tilbehør.

Noter

Brændt rød peber kan findes på glas eller dåse i de fleste velassorterede supermarkeder. Alternativt kan du vælge selv at grille den til den er sort på ydersiden. Den grillede peber afkøles, hvorefter den skrælles og snittes.