Gazpacho

Printer venlig version
Gazpacho

Beskrivelse

Gazpacho er en klassisk spansk tomatsuppe, der skal serveres afkølet. Den tager kun ganske kort tid at lave, men for at opnå et perfekt resultat bør den trække mindst 4 timer og gerne natten over tildækket i køleskabet.

Ingredienser

1dåseFlåede tomater
1spskRødvinseddike
1 Lille salatagurk
2spskOlivenolie
1 Grøn peberfrugt
1knspChilipulver
1 Lille løg
2fedHvidløg
1drysSalt (efter smag)
Til
Personer
Tilberedning10 minutter
KategorierVegetar tapas Klassiske tapas

Fremgangsmåde

1. Pil agurken, skær den over på langs, fjern kernerne og finhak den. Pil løg og hvidløg og finhak dem. Skyld peberfrugte, skær den over på langs, fjern kernerne og finhak den.

2. Blend løg, hvidløg, agurk, peberfrugt og tomater og hæld blandingen i en skål. Tilsæt olivenolie, vineddike og chilipulver, smag til med salt og rør kraftigt.

3. Dæk skålen med et viskestykke og til den i køleskabet mindst 4 timer før servering.