Albondiga - ”Spanske kødboller”

Printer venlig version
Albondiga - ”Spanske kødboller”

Beskrivelse

Endnu en klassisk spansk tapasopskrift. Der er cirka ligeså mange opskrifter på spanske kødboller som der er spaniere, så improvisation i forhold til nærværende opskrift er absolut tilladt!

Ingredienser

400gOksekød (hakket)
2skvBrød
250mlMælk
1 Æg
3fedHvidløg (finthakket)
1spskPersille (finthakket)
1drysSalt og peber (efter smag)
4spskOlivenolie
1 Løg (finthakket)
1dlRødvin
1drysMel (til jævning)
2 1⁄2dlOksekødsbouillon
Til
Kødboller
Tilberedning30 minutter
KategorierTapas med kød Klassiske tapas

Fremgangsmåde

1. Brødet iblødsættes i mælken.

2. Bland oksekød, 2 fed hvidløg, æg, udblødt brød, persille, salt og peber godt sammen i en skål

3. Form blandingen til kødboller og rul dem let i mel.

4. Varm halvdelen af olien på en pande og tilsæt kødbollerne. Steg i omkring 10 minutter og vend hyppigt.

5. Put kødbollerne på en køkkenrulledækket tallerken for at fjerne den overskydende olie.

6. Brug den samme pande som du brugte til kødbollerne til at lave saucen.

7. Opvarm den resterende olivenolie. Tilsæt løg og det sidste fed hvidløg. Steg til løgene er bløde.

8. Jævn sovsen med lidt mel, tilsæt vin og bouillon og lad det simre i ca 10 minutter.

9. Put kødbollerne tilbage i saucen og kog det hele i ca. 5 minutter.